Spring til indhold
Luk

'Yellow' er børnenes datingsite

På en temadag om digitale medier og digital risikoadfærd hold Christian Mogensen fra Center for digital pædagogik et indsigtsfuldt og spændende oplæg. Hans pointe var, at kriminalitet ikke nødvendigvis er mere forfærdeligt, blot fordi det er online.

MEN at vi skal lære at begå os og forstå de unges digitale virkelighed frem for at skælde ud på de unge, når der sker noget uheldigt online.

Christian Mogensen gav også kendskab til 'Yellow', der er et af de nyere sociale medier. Den app får i disse dage Christian Mogensens og hans kollegaers bevågenhed. 

- ”Yellow”, det er jo børnetinder, fortalte Christian Mogensen i en genfortælling af en dialog med nogle børn om app’en. 

Yellow er et medie, hvor man ikke kan regne med, at folk giver sig ud for at være dem, de er i virkeligheden. Rigtig mange børn og unge har allerede ifølge Christian Mogensen haft dårlige oplevelser med Yellow. 

- Drenge lader sig narre til at overføre penge til f.eks. en togbillet til en pige, der gerne vil mødes med dem. Piger mødes uforvarende med pædofile mænd, som giver sig ud for at være jævnaldrende drenge med interesse i dem, sagde han. 

Oplægget fra Christian Mogensen gav også plads til en grundig indføring i de fire mest benyttede og største sociale medier blandt de unge i dag: Snapchat, Facebook, Instagram og Youtube. 

Det er medier med et vidt forskelligt sigte, og de unge bruger dem ofte på en anden måde en voksne. Medierne har dog det til fælles, at de sagtens kan misbruges til kriminelle formål, og at risikoadfærd findes på disse platforme på samme måde som i den fysiske virkelighed.