Spring til indhold
Luk

Susanne Crawley på besøg ved SAHAN

Susanne Crawley var på kvindernes kampdag på besøg ved SAHAN - en forening for somaliske kvinder. På Facebook skrev Susanne samme dag følgende: 

Sidste stop på mit besøg i Vollsmose - i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag - var hos SAHAN. En somalisk forening bestående af engagerede mødre, der kæmper for, at deres børn får en god tilværelse – og bedre muligheder end de selv har haft, som en af mødrene udtrykte det.

Jeg mødtes netop med dem for at høre deres drømme for deres piger, fordi det så ofte er deres drenge, vi taler om. For pigerne ønsker de det samme, nemlig at de får en uddannelse og et arbejde. I det hele taget står karriere højt på ønskesedlen hos både de piger og kvinder, jeg har mødt i dag. At kunne forsørge sig selv og at kunne bidrage. Det sidste lagde de somaliske kvinder meget vægt på.

Og de ærgrer sig derfor også over, at medierne tegner billeder af, at de ikke vil arbejde. Det vil de kvinder, jeg mødte i dag rigtig gerne, men de oplever at løbe panden mod en mur. At navn og postnummer spænder ben for deres drømme. Det må vi gøre noget ved.

Tusind tak til alle de piger og kvinder, der tog sig tid til at tale med mig i dag. Jeg er blevet modtager så fint og går beriget hjem. 

Læs mere om SAHAN her.