Spring til indhold
Luk

Tablets og smartphones giver dårlig søvn

Politikken har for nylig bragt en historie, der er baseret på en stor amerikansk undersøgelse af American Medical Association. Den slår fast, at brugen af tablets og smartphones umiddelbart inden sengetid forstyrrer søvnen - søvnen bliver urolig og dårlig. Dertil kommer, at brugen af disse tekniske vidundere i sengen er en tidsrøver, og det betyder, at der er mindre tid til at sove.

Psykiater ved Oasis Rehab og formand for Psykiatrifonden Anne Lindhardt udtaler, at man længe har vist, at børn og unge får for lidt søvn - og at det kan gå ud over evnen til at lære. Forskningen fra amerikansk hold sætter derudover fokus på, hvordan den kostbare og sparsomme søvn har forstyrres yderligere.

"Hvis man læser konklusionerne, er det mest tankevækkende, hvor tydelig sammenhængen mellem skærmforbrug og søvnmønster er. Det er vigtig og konkret viden for utallige børnefamilier i Danmark", siger Anne Lindhardt, og hun fortsætter: "Det forplanter sig samtidig i deres fysik, da deres energiniveau daler, og man derfor ikke får nok motion, ganske enkelt på grund af træthed. Vi ser altså en lang række negative kædevirkninger".

Med Ungeprofilundersøgelsen 2016 spores en tilsvarende tendens blandt de adspurgte odenseanske unge. Over 40 % oplever relativt ofte at have en dårlig og/eller urolig søvn.

Læs artiklen i Politikken her - og læs Ungeprofilundersøgelsen 2016 her.