Spring til indhold
Luk

Justitsministerens nye baby I går – den 14. april – blev den årlige DKR-messe afholdt i Odense Congres Center. Temaet var ’Tryghed, hvor vi bor’ SSP Odense var på plettet i form af en messestand, hvor to konsulenter dagen igennem fortalte de mere end 500 deltagere om SSP-arbejdet i Odense.

Justitsminister Søren Pind (Venstre) har fået en baby. Babyen er kriminalitetsforebyggelse, som får løftet den hårde, kriminelle kerne. Justitsministeren understregede ad flere omgange, at det er det, han gerne vil huskes for. I takt med dagens tema for Den Kriminalpræventive Dag 2016, Tryghed hvor vi bor, blev babyen af faderen klædt på gennem tale om boligområdernes indsatser og muligheder i forhold til tryghed og kriminalitetsforebyggelse.

Barnesengen blev dagen igennem redt af oplæg inden for paletten tryghed i boligområder og kriminalitetsforebyggelse.

Madrassen blev behørigt lagt og redt ved et indledende oplæg af Lawrence W. Sherman, Professor, University of Cambrigde, der gennem illustrative eksempler fik sat en stor, sort steg under, at vi skal lære af det, man gør – og det betyder, at der skal være fokus på evaluering af projekter.

Efter en kort pause, der blev brugt til networking og besøg i de forskellige messestande, begyndte arbejdet for at iføre sengetøjet sengelinned. Ved første session med oplæg blev især et oplæg rost og betegnet som tankevækkende; foredraget ’fra modborgerskab til medborgerskab’ af Aydin Soei, Sociolog og forfatter.Ved anden session af oplæg, der begyndte efter yderligere networking og frokost, blev især oplægget ’Myter bekæmpes med fakta – dialogprojekt i Vollsmose’ bedømt positiv. Oplægget blev givet af Asmaa-Hamis, Konsulent og koordinator, og Per Franch, Politikommisær fra Fyns Politi

Kage og kaffe udgjorde den sidste rystetur af sengetøjet – så var sengen redt, og klar til Søren Pinds baby. Den blev fremvist under Justitsministerens tale, der afrundende dagen arrangeret af det kriminalpræventive råd. Derefter blev spændingen udløst, og endelig kunne uddeling af den kriminalpræventive pris 2016 uddeles – i år gik den til Politikadetterne.

Dagen blev afsluttet med politisk debat, hvor Pernille Skipper (Enhedslisten), Vibe Klarup Voetmann (formand for Frivilligrådet), Marie Stærke (Center for Boligsocial Udvikling), Søren Pind (Justitsminister, Venstre), Jørgen Ramskov (Radio24syv, administrerende direktør og chefredaktør) deltog. Især et udsagn er blevet hængende: ’Mindre kriminalitet vil skabe større frygt over for de få, der er kriminelle – de vil blive mere udstødt. For større frygt skaber større stigmatisering, og det er med til at påvirke få kriminelle i stadig mere negativ retning.’

Citatet er fra Pernille Skipper i hendes udredning af, hvorfor vi skal have skabt et ’vi’ i samfundet, hvor vi alle sammen i højere grad tager et ansvar – et medansvar. Medansvaret er nødvendigt for, at udsatte – også kriminelle – ikke bliver udstødt, da det er der, det oftest går galt. Hendes pointe er, at det ikke nytter noget, at vi venter på, at andre ordner problemerne – vi skal alle sammen tage fat.

Teten blev taget op af Søren Pind, der understregede, at det ’vi’, vi skal skabe i samfundet, ikke skal være det ’flommefede vi’ (citat: Søren Pind), men vi i stedet for skal kigge på de ting, ’vi’ kan gøre, som faktisk virker. Og hermed er ringen sluttet – evaluering er vigtigt!

Så var sengen redt efter alle kunstens regler, og Søren Pind kunne putte sin baby – så er den kampklar til at vokse i dag og alle dage fremover.