Spring til indhold
Luk

BoligSocialt Hus med fingere i jobsøgningsevent En af SSP-sekretariatets tætte samarbejdspartnere er BoligSocialt Hus og dermed helhedsplanerne i Korsløkken, Rising, Skt. Klemensparken og Stærmosegården. I går var helhedsplanen Korsløkken og helhedsplanen Stærmosegården bannerførere ved en ny form for jobsøgningsevent

.

Eventen blev afholdt i Stærmosegårdens aktivitetshus, og fokusset var at give deltagerne indsigt i, hvordan den gode jobansøgning bliver til. Derudover kunne arrangørerne præsentere 25 ledige jobs, som deltagerne havde mulighed for at søge.

”Man kan sige, at vi forsøger at gøre deltagerne til super-sælgere af sig selv. Det handler nemlig ikke om at evnerne og viljen mangler – det handler om at få sparket døren ind og få fortalt, hvad virksomheden kan få. Ved en event som denne kan vi så give en hånd med tekstbehandling, formuleringer osv.”, fortæller Carsten Degnebolig, der er Beboerkonsulent under helhedsplanen for Stærmosegården.

Arrangementet løb over to dage – mandag og torsdag – og blev til i samarbejde med Beskæftigelses og Socialforvaltningen (BSF). ”Vi er glade for, at vi har fået et samarbejde med Beskæftigelses- og Socialforvaltningen. På den måde kan vi få kontakt til præcist de borgere, vi målretter vores tilbud til. Det er jo forvaltningen, der ved, hvilke borgere der kan matche denne type jobevents,” siger Ole Jensen, leder af BoligSocialt Hus.

Med SSP-briller

SSP Odenses har til formål at opbygge netværk på tværs af institutioner og organisationer for at gøre børn og unge robuste over for risikoadfærd, der på sigt kan føre til kriminalitet. SSP Odense arbejder med en helhedsorienteret tilgang til det kriminalpræventive arbejde, hvor målgruppen er børn og unge mellem 0 - 24 år.

SSP-sekretariatet har fulgt med i tilblivelsen af jobsøgningseventen, da arrangementet er interessant i forhold til SSP Odenses arbejdsform, hvor netop samarbejde på tværs af instanser er helt essentiel.

”SSP-sekretariatet arbejder kriminalpræventivt, og en af måderne man mindsker risikoen for kriminalitet er beskæftigelse og uddannelse. Dette event er nok ikke med til at mindske kriminalitet, da de inviterede ikke stilles i forbindelse med en kriminalitetsadfærd,” understreger Tommy Holst, Sekretariatschef for SSP-Odense. ”Men den netværks- og samarbejdsorienteret tilgang mellem forskellige instanser i forhold til beskæftigelsesområdet er interessant. Det er helt i tråd med vores arbejde, hvor netop netværkssamarbejdet ses som en måde at skabe effektiv kriminalpræventiv forebyggelse. Og så er det i det hele taget dejligt med succeser for vores samarbejdspartnere”, afrunder Tommy Holst.